Installatie en onderhoud

Er zijn heel veel verschillende soorten accu’s, zoals loodaccu’s, AGM accu’s,  Gelaccu’s, lithium ion accu’s, tractie accus en noem zo maar op. Elk van deze accus heeft zo zijn specifieke eigenschappen en toepassing.
Een eenduidig antwoord voor elk van deze accus met betrekking tot installatie en onderhoud is er daardoor niet. Om die reden raden wij aan om bij uw accu altijd aandachtig de handleiding door te lezen.

Een paar algemene tips kunnen we wel geven:

  1. Controleer regelmatig de optische staat van de accu: zorg dat de accupolen niet gecorrodeerd zijn  en dat er geen scheuren of verdikkingen aanwezig zijn
  2. Zorg ervoor dat de accu altijd op de juiste manier geladen wordt. Te veel ontladen geeft een negatief effect op de levensduur van de accu, maar ook onnodig of overbeladen van de accu zorgt ervoor dat een accu minder lang mee gaat.
  3. Bescherm accus tegen invloeden van buitenaf. Als een accu te heet wordt, kan deze exploderen.
    Een bijna lege accu kan echter ook al snel bevriezen als de buitentemperatuur onder het vriespunt ligt. Ook vocht kan zeer schadelijk zijn voor accus en gevaarlijke kortsluitingen veroorzaken.
  4. Vermijdt bij werkzaamheden aan accus ten alle tijden huidcontact door handschoenen te dragen.
    Draag ook geen metalen sierraden of horloges om kortsluiting te voorkomen.

Bel ons op
088 0323300

Mail ons op
info@recyccu.nl

© 2024 Recyccu.nl | KVK 08054388 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp: Met Timm | Technische realisatie Sieronline B.V.